Tuesday, February 21, 2017

Apa Kata Mereka Tentang Herba Danshen Plus di Facebook??

Herba Tasly Danshen Plus kini semakin dikenali ramai.  Agak-agaknya apa yang mereka katakan tentang Herba Tasly Danshen Plus Capsule kat Facebook yerr?? Nak tahu tak?? Ok jom kita stalk!!


Testimoni Danshen Plus
6 perubahan dalam masa 15 hari.

Setelah 15 hari mencuba Tasly, 6 perubahan positif yang dapat dirasai! Wah, Hebat!! Apa perubahan yang dirasa tu??

1. Sakit di bahagian tengkuk hilang
2. Sakit belakang dah hilang
3. Pernafasan lancar
4. Badan terasa ringan
5. Tak mengah naik tangga
6. Lebih berstamina!



Testimoni Herba Tasly Danshen Plus
Badan terasa ringan, rasa lenguh bahagian kaki pun dah hilang

Dah cuba sebotol Herba Tasly Danshen Plus, badan terasa ringan, rasa lenguh bahagian kaki pun dah hilang. Wooww, dah habis sebotol dapatkan 3 botol pula sebab lagi JIMAT!! Memang pengguna yang bijak!!



Herba Tasly Sabah
Jom hubungi Stokis Tasly Sabah

Betul tu, Jom hubungi Stokis Tasly Sabah untuk anda yang ingin jalankan kehidupan sihat!! Caranya mudah, anda hanya perlu hubungi 019-226 6478 atau terus ke stokis Tasly Sabah yang terletak di Inanam, Taipan. 


Testimoni herba Danshen Plus
SUPERB PRODUCT!!

Dah lama tak work-out, sebelum work-out makan 2 biji Danshen dan AJAIB!! takder pula rasa sakit-sakit otot! Alhamdulillah, rasa sakit dada pun dah lega lah. Patut la SUPERB PRODUCT katanya!! Terima kasih tuan i atas perkongsiannya!


Herba Danshen Plus untuk kesihatan
Yang pernah guna je tahu kesan Herba Tasly Danshen Plus yang terbaik ni

Betul Tuan!!, yang pernah guna je tahu kesan Herba Tasly Danshen Plus yang terbaik ni. Jadi anda bila lagi nak cuba?? Jom sama-sama mencegah dengan Herba Danshen Plus!


Testimoni Herba Tasly
Pergi travel pun bawa Herba Danshen Plus


Hebat!! Pergi travel pun bawa Herba Danshen Plus, siap masukkan dalam beg pula tu. Lepas ni, siapa-siapa nak pergi travel, jangan lupa, masukkan Herba Danshen Plus dalam checklist yang wajib anda bawa tau!

Selain tu, sebagai peringatan yang penuh kasih sayang, Herba Danshen Plus ni pun boleh di ambil semasa emergency ok. Jadi amat sesuai di bawa pergi travel.



Membantu mengawal tekanan darah
Tekanan darah dah kembali NORMAL!!
Wowww!! Tahniah tuan dah 4 bulan amalkan pengambilan Herba Tasly Danshen Plus dan Dong Chong Coa hasilnya tekanan darah dah kembali NORMAL!! gembira tak terkata admin membaca komen ini.




Herba Danshen Plus
Dalam masa 12 hari dah rasa kesan perubahannya!!
Dalam masa 12 hari dah rasa kesan perubahannya!! Alhamdulillah, dengan izin-Nya, Herba Danshen Plus telah membantu Tuan Mohd Norazaini! Teruskan pengambilan herba ini secara konsisten tuan dan sentiasa amalkan gaya hidup sihat!




Herba Danshen Plus
Jangan malu untuk SHARE

Fanpage Stokis Tasly Sabah sentiasa menyajikan anda dengan info-info dan tips-tips kesihatan yang boleh anda amalkan. Oleh itu, jangan malu untuk SHARE info tersebut, supaya lebih ramai yang tahu dan dibantu! Bersama-sama kita membina masyarakat yang sihat dan cergas!




Herba Tasly Danshen Plus
Tak rugi anda mencuba.

Anda harus mencubanya! kerana herba ini telah membantu ramai orang! Tak rugi anda mencuba.



Fanpage Tasly Sabah
Jom LIKE page kami

Siapa yang belum LIKE/FOLLOW Fanpage Tasly Sabah Stokis?? Jom LIKE page kami, sebab kami akan kongsikan pelbagai maklumat, info dan tips-tips kesihatan kepada anda semua! Dan siapa dah LIKE tu jangan lupa SHARE yerr! supaya lebih ramai yang akan tahu!





Ingin dapatkan Herba Tasly Danshen Plus? Jom dapatkan segera!!


Stokis Tasly Sabah 


Tasly Sabah Stokis

No 7 Tingkat 1 Blok A

Lorong KK Taipan 1

Inanam New Township

88450 Kota Kinabalu, Sabah

Tel (O) : 088 - 383 506

HOTLINE


019-226 6478 / 012 - 358 6478

WAKTU OPERASI : 

Isnin - Jumaat : 9am - 6pm

Sabtu : 9am - 3pm





Anda mungkin meminati aritkel ini :-

1. Darah Pekat, Bagaimana cara atasinya?

2. Tidur Lena Bak Puteri Beradu? Banyak Kebaikan Yang Anda Tak Tahu!!

3. Kenal Tanda-tanda Strok? Tahniah!! Anda Mampu Mencegahnya!







Wednesday, February 1, 2017

Darah Pekat, Bagaimana cara atasinya?

Kesan darah Pekat
Doktor tengah memeriksa ibunya yang telah sedar namun masih nampak lemah. 



Pagi ini Fitri terpaksa mengambil cuti kecemasan kerana dia dimaklumkan oleh adiknya bahawa ibu mereka pengsan dan dibawa ke hospital. Nasib baiklah ada adik perempuannya yang menjaga ibunya di hospital. Kata adiknya, sebelum ibu mereka pengsan, ibunya ada mengadu pening dan badannya terasa lemah.

Masa dapat panggilan dari adiknya...perasaan cemas Fitri hanya tuhan yang tahu. Sebab sebelum ni ibunya tak pernah jatuh sakit sampai perlu dimasukkan ke hospital. 3 jam memandu, akhirnya Fitri sampai ke hospital yang dimaklumkan oleh adiknya. Sampai di hospital, Fitri segera mencari katil ibunya di wad. Kebetulan, masa itu doktor tengah memeriksa ibunya yang telah sedar namun masih nampak lemah. 

Periksa darah...doktor kata, darah ibunya pekat sangat kena ambil ubat untuk cairkan darah. Itulah respon doktor bila Fitri bertanya tentang keadaan ibunya. Doktor menerangkan pada Fitri bahawa darah pekat  boleh menyebabkan seseorang itu mudah diserang sakit jantung. Oleh itu, ibunya perlu ditahan di hospital dan diberi ubat untuk mencairkan darahnya. 




9 Penyebab Darah Pekat dalam Tubuh


Keadaan darah dalam badan boleh menjadi pekat, dan keadaan ini boleh menjurus kepada beberapa jenis penyakit. Oleh itu, darah kental tidak boleh dianggap remeh, alasannya kerana darah yang pekat tidak dapat mengalir ke seluruh tubuh akibatnya adalah darah yang pekat itu boleh menghambat aliran darah di dalam tubuh.

Darah pekat adalah berbeza dengan darah beku, darah beku diperlukan ketika badan kita terluka dan menghentikan pendarahan yang berlaku. Manakala, darah pekat pula membahayakan kesihatan, sebab darah kental merupakan penyebab dari berbagai macam penyakit yang kronik.


Gejala Darah Pekat.

Berikut adalah gejala darah pekat :

  • Sakit mata
  • Sakit kepala/Pening
  • Badan menjadi lemas.
  • Migrain 
  • Mudah mengantuk
  • Mengalami gejala anemia
  • Pegal

Punca Terjadinya Darah Pekat.

Banyak orang yang tidak mengetahui apa saja yang boleh  menyebabkan seseorang terkena darah pekat. Jika seseorang mengetahui apa saja yang menjadi penyebab darah pekat, tentu banyak orang yang akan menghindari apa saja yang boleh menyebabkan seseorang terkena darah pekat.


Berikut ini adalah hal-hal yang bisa menyebabkan darah menjadi pekat:

1. Alkohol

Alkohol sebenarnya tidak baik untuk peredaran darah, hal ini kerana alkohol boleh mengalahkan kandungan air yang ada di dalam tubuh. Semakin kerap seseorang meminum alkohol, semakin cepat dia akan dehidrasi. 

Dan keadaan dehidrasi tersebut akan menjadi penyebab utama mengapa darah menjadi pekat. Hindari pengambilan alkohol jika anda tidak ingin darah menjadi pekat dan terhindar dari berbagai jenis penyakit kronik.

2. Kurang minum Air Putih


Kesan kurang minum air
Pastikan anda minum 2 liter air sehari


Kesan kurang minum air putih boleh menyebabkan darah menjadi pekat. Air putih baik untuk menjaga kesihatan dan juga stamina tubuh. Jika anda ingin melakukan aktiviti-aktiviti berat dan memerlukan tenaga yang banyak, anda perlu mengimbanginya dengan meminum air putih yang cukup.

Minuman yang baik diminum setiap hari adalah air putih namun, kesalahan orang saat ini adalah mereka banyak yang memilih meminum teh dan kopi yang ada di meja mereka dibandingkan dengan meminum air putih.

3. Merokok



Zat nikotin pada rokok boleh menyebabkan aliran darah menjadi tidak lancar, darah yang tidak lancar dialirkan akan bergumpal dan menyebabkan pengentalan darah. Oleh sebab itulah hindarilah merokok dan meminum-minuman keras agar terhindar dari darah menjadi pekat.


4. Kurang bergerak


Punca Darah Pekat
Kurang bergerak salah satu punca darah pekat


Orang yang bekerja di ofis biasanya kurang bergerak dan kebanyakkannya hanya duduk dan menghadap laptop. Keadaan ini boleh  menyebabkan aliran darah menjadi tidak lancar dan menjadi penyebab darah pekat. Oleh itu, dinasihati jika anda kerja di ofis, imbangilah dengan senaman yang cukup ketika berada di rumah atau ketika waktu lapang.


5. Kolesterol

Orang yang menderita kolesterol tinggi cenderung akan memiliki darah yang pekat, tidak hairan jika penderita kolesterol boleh terjangkit dengan pelbagai jenis penyakit kronik contohnya  jantung dan juga stroke..

6. Kerosakan Endotel

Yang menjadi penyebab darah menjadi pekat adalah kerosakan Endotel iaitu bahagian darah yang berfungsi untuk membekukan darah jika terjadi luka atau pendarahan. Jika endotel rosak, trombosit  dengan lainnya akan saling melekat sehingga risiko darah menjadi pekat dan susah untuk dialirkan.

7. Pola Makan

Sebanyak 60 peratus penyebab kepekatan darah adalah pola makan yang tidak teratur. Pola makan yang tidak teratur boleh menyebabkan seseorang berhadapan dengan darah pekat,


8. Stress

Elakkan Stress
Elakkan Stress!!


Stress juga boleh menyebabkan pemekatan darah. Ini kerana, stress menyebabkan penyempitan pembuluh darah dan darah menjadi tidak lancar untuk dialirkan. Darah yang tidak boleh dialirkan itu akan menjadi pekat dan saling melekat satu sama lainnya.

9. Genetik

Jika anda memiliki sejarah keluarga yang memiliki penyakit darah pekat, maka anda berisiko untuk terkena penyakit darah pekat tersebut. Bukan itu saja, jika anda membawa virus penyebab Hepatitis yang diwarisi daripada ibu bapa maka anda cenderung untuk terkena penyebab darah pekat dalam tubuh.



LANGKAH PENCEGAHAN DARAH PEKAT


  • Herba Tasly Danshen Plus Capsule


Anda juga boleh dapatkan Herba Tasly Danshen Plus untuk membantu mengurangkan kepekatan darah anda. Selain daripada itu, herba ini juga mempunyai beberapa fungsi lain yang dapat membantu anda untuk kekal SIHAT dan BERTENAGA.

  • Memakan buah-buahan dan sayur-sayuran

Memakan buah-buahan yang banyak mengandung vitamin K dan E , dan juga buah buahan yang banyak mengandungi Enzim Bromelain seperti Nenas, Tomato, Manggis, Anggur, Kiwi ,dan Halia.


  • Pemakanan cuka epal.

Salah satu jenis makanan yang sudah terbukti dapat mencairkan darah pekat adalah cuka epal. Cuka Epal mampu mencairkan darah pekat kerana mengandungi kalium yang mampu memecah lemak dan protein dalam darah.

Selain itu, dengan mengambil cuka sider epal juga dapat menyekat penghasilan hormon angiotensisn II yang menyebabkan penyempitan arteri dengan menambah cuka epal sider ke dalam makanan. 

  • Bawang Putih.

Bawang putih mempunyai keupayaan untuk menipiskan darah likat dan kini, di pasaran terdapat banyak makanan tambahan bawang putih yang dijual.  Walau bagaimanapun, kita perlu berhati-hati agar tidak berlebihan dalam pengambilan makanan tambahan bawang putih. Hal ini kerana, ia boleh membawa kepada interaksi dengan darah penipisan ubat-ubatan yang boleh menyebabkan pendarahan.

  • Minum Air Putih


- Minum  air putih yang banyak, dengan memenuhi kadar air pada tubuh sudah semestinya dapat membantu mencairkan darah secara semulajadi. Pengambilan yang terbaik adalah sebanyak 8 gelas air mineral setiap hari.