Wednesday, April 27, 2016

APA SALAH MENCUBA DARIPADA MENDERITA...

Selepas makan botol pertama herba Tasly saya dah rasa perbezaannya.
Baru makan botol pertama saya dah rasa perbezaannya


Sakit Dada tanpa diduga


Sebelum berjumpa herba Tasly, saya pernah kena strok pada tahun 2006. Namun derita saya tidak berpanjangan sehingga tarikh keramat ini. Saya tidak akan lupa tarikh 1.5.2011 ketika makan tengahari di luar, selepas minum air sejuk, tiba-tiba saya terasa sesak nafas & sakit dada. Saya tak kisah kerana saya sangka mungkin selepas berehat akan baik. 

Sampai saja di rumah ingat nak rehat lalu saya pun baring. Baru baring sekejap masih rasa tak selesa di dada, badan pun basah peluh tapi tidak rasa panas badan. Isteri saya pun kata baik pergi hospital lalu saya pun minta anak hantar. 

Sebaik tiba di hospital...


Kebetulan hospital pun tak jauh dari rumah. Sampai sana, saya terus disorong pakai kerusi roda ke zon kuning, periksa ECG, keadaan masih tak elok lalu pergi pulak zon merah, pasang drip tapi masih lagi sakit dada. Lepas tu diberi suntikan 2mg morphine baru lega sedikit. Keluarga saya turut bersedia untuk apa saja kemungkinan. 

(ARTIKEL BERKAITAN : APA ITU PROSES ECG?)

Saya dimasukkan ke ICU untuk 1 mlm, keesokannya ditukar ke wad biasa 5 mlm. Sebulan selepas itu, saya buat angiogram di Pusat Jantung Kuching. Dimasukkan 1 stent disebakan 1 saluran dah sumbat & bayar RM3,500 dan terus makan ubat hospital.


(ARTIKEL BERKAITAN : MEMAHAMI KAEDAH ANGIOGRAM)


Ternampak iklan Tasly


Herba jantung Tasly terbaik


Ternampak Iklan Tasly & Puan Siti


Pada musim krismas tahun lepas (2015) saya & isteri menziarahi rumah kawan. Dlm mereka berbual kawannya syorkan aprikot untuk menurun kolestrol. Saya pun mencari di pasaran tempatan tapi x jumpa lalu saya cuba cari di internet dan ketika mencari itu saya ternampak iklan TASLY dgn gambar Pn. Siti sekali. Saya pun buka laman itu & terus baca testimoni. Saya pun berminat nak cuba. Mula2 isteri x galakkan, beliau bimbang mungkin palsu. Saya kata, apa salah mencuba daripada menderita.

Saya terus hubungi puan Siti lalu dinasihatkan mengambil Tasly Danshen Plus & Tasly Dong Chong Coa. Selepas makan botol pertama saya dah rasa perbezaannya. Belum habis dah ada kesannya. Dulu bila naik tiga anak tangga dah rasa x selesa di dada tapi kini saya rasa happy kesihatan saya semakin baik. 

Akhirnya setelah beberapa bulan mencuba, puan Siti galakkan saya menjadi Agen Tasly di Sibu untuk bantu orang lain juga. Saya pun terus setuju kerana saya juga nk bantu orang lain menikmati hidup sihat. 

Nasihat saya APA SALAH MENCUBA DARIPADA MENDERITA - James, Agen Tasly Sibu





Tasly danshen plus & dong chong coa Tasly
Tasly Danshen Plus & Tasly Dong Chong Coa.



Anda mungkin meminati artikel ini.







Friday, April 15, 2016

Ramai yang bertanya dengan saya apa itu US-FDA? Kenapa perlu ada FDA?. Macamana proses FDA ni dibuat?








FDA? Anda kenal siapa FDA?


IBU PEJABAT US-FDA
IBU PEJABAT DI US


FDA bukan agensi tepi jalan tau. United States Food and Drugs Administration (US-FDA) adalah badan yang bukan calang-calang di Amerika. Mereka menyemak segala perkara yang di makan oleh rakyat Amerika. Oleh itu bukan mudah untuk mendapat kelulusan FDA. Boleh makan bertahun-tahun dibuatnya dan kos pun sampai berbilion-bilion. Jadi syarikat yang ada sijil ni memang bukan sembarangan. Mesti kukuh dan stabil.


US-FDA PENTING
PEJABAT DISELURUH DUNIA


Syabas kepada Tasly Group, syarikat farmaseutikal yang ternama ini berjaya melepasi US-FDA.


Tasly (M) SDN BHD




Sijil Pengiktirafan FDA Tasly

SIJIL US-FDA TASLY

Benarkah? Atau apakah dia kandungan Sijil itu sebenarnya? Ada sesiapa yang pernah semak?


Baiklah saya akan terangkan serba ringkas berkanaan FDA untuk mereka yang tidak tahu peranan FDA. FDA Adalah Pentadbiran Makanan dan Dadah: Food and Drug Administration (FDA) atau Pentadbiran Makanan dan Ubat-ubatan adalah badan yang bertugas mengatur makanan, tambahan makanan, ubat, produk biofarmasi, transfusi darah, alatan perubatan, alatan untuk terapi dengan radiasi, produk veterinar dan kosmetik di Amerika Syarikat.



Kajian bagi memastikan ubat bebas dari bahan kimia
KAJIAN SETIAP UBAT DIPANTAU AGAR BEBAS DARI BAHAN BERACUN




Ujian FDA di Universiti dan hospital terkemuka
Kajian Tasly di Universiti seluruh dunia bagi mendapat kelulusan FDA.


TASLY DANSHEN PLUS
TASLY DANSHEN PLUS LULUS US-FDA


Ujian Satelite mapping technology keatas Tasly Danshen Plus
Ujian Satelite Mapping Technology keatas Tasly Danshen Plus dan berjaya melepasi Ujian FDA tahap 1 pada tahun 1997


Sebelum US-FDA mengeluarkan sijil untuk sesuatu produk- pihak FDA akan membuat beberapa ujian pada produk tersebut untuk memastikan produk tersebut selamat digunakan oleh pihak pengguna.

Selepas bertahun-tahun menjalan ujian aplikasi perubatan klinikal dan penyelidikan santifik US-FDA,  Herba TASLY DANSHEN PLUS telah melepasi ujian Tahap ke 1 US-FDA pada 9 Disember 1997 dan terbukti mempunyai fungsi mempertahankan lapisan dalam saluran darah.

Berita gembira pada 2016 , Tasly Danshen Plus kini telah pun melepasi tahap 3 US-FDA. lihat artikel disini dibawah sebagai bukti




Pengambilan untuk jangka panjang boleh mencegah dan mengurangkan risiko penyakit jantung koronari dan serangan kardiovaskular dan berfungsi untuk merawat dan mencegah pelbagai penyakit khususnya penyakit JANTUNG KORONARI (CHD) yang kini merupakan pembunuh No1 di dunia.



Buku Kajian Klinikal Tasly DaNSHEN pLUSselepas lulus US-FDA
Buku Klinikal Tasly DANSHEN PLUS selepas lulus US-FDA



TASLY MENJANGKAU SELURUH DUNIA

PASARAN SELURUH DUNIA



tasly danshen plus lulus US-FDA

SIJIL BUKTI HERBA TASY DANSHEN PLUS  LULUS US-FDA




Sijil yang dipamerkan Tasly adalah sijil yang dikeluarkan oleh FDA.

Tidak percaya? Boleh hubungi mereka !

U.S. Food and Drug Administration
10903 New Hampshire Avenue
Silver Spring, MD 20993
1-888-INFO-FDA (1-888-463-6332)


Registrar Corp's Office in Singapore (pejabat operasi Indonesia & Malaysia)
37 Bin Tong Park
Singapore 269818
Phone: +65-64662851
Fax: +65-64662851
Mobile: +65-94770229
Email: singapore@registrarcorp.com


Thursday, April 14, 2016

1 Daripada 6 Kematian Di Malaysia Berpunca Dari Penyakit Jantung... Dan Anda Mungkin Salah Seorang Mangsa Serangan Jantung Yang Seterusnya !


Rawat sakit jantung-tasly danshen plus


Sakit jantung merupakan pembunuh nombor 1 didunia. Bayangkan berapa banyak perbelanjaan yang perlu digunakan bagi merawat dan mengubati pelbagai masalah berkaitan dengan penyakit jantung. Kerajaan juga terpaksa memperuntukkan bajet yang begitu besar di hospital-hospital kerajaan untuk penyakit ini.

Ramai sebenarnya yang menunggu untuk menjalani ujian oleh pakar jantung dan seterusnya mendapatkan rawatan. Jika kita pergi di hospital, pesakit yang paling ramai ialah di Unit Kardiologi (Jantung).


Ramai pesakit jantung mendapatkan rawatan di IJN
INSTITUT JANTUNG NEGARA (IJN)

Memandangkan keadaan yang kritikal ini, saya ingin berkongsi ubat alternatif Tasly Danshen Plus bagi melancarkan semula perjalanan darah di jantung yang sempit atau tersumbat atau mereka yang perlu membuat pembedahan bypass. Alhamdulilah begitu banyak testimoni mereka yang mengalami masalah penyakit jantung dan sepatutnya membuat bypass, tidak jadi buat bypass setelah mengamalkan ubat alternatif ini.

Namun sebelum anda meneruskan pembacaan. Cuba perhatikan dulu adakah Tubuh Anda Mengalami Sebahagian Dari Simptom-Simptom Ini?

1. Cepat Penat & Letih Lesu
2. Aktiviti Harian Yang Terhad
3. Dada Terasa Sesak
4. Selalu Pening Kepala
5. Sesak Nafas
6. Berpeluh Dengan Banyak & Tak Normal
7. Buku Lali Bengkak & Ederma


Jika ada maka jangan berlengah untuk mendapatkan rawatan atau mencuba herba ini. Telah Ramai Pengguna Yang Merasai Perubahan Setelah Mengambil Tasly Danshen Plus. Lihat Testimoni Pengguna Tasly herba di SINI


(ARTIKEL MENARIK : MAK TAK PERLU BYPASS)

Mudah-mudahan perkongsian ini dapat membantu ramai pesakit jantung lain sihat semula selepas mengamalkan herba Tasly Danshen Plus ini, in sya Allah.


Tasly Danshen Plus dihasilkan 100% daripada herba yang terpilih
Dihasilkan 100% daripada herba yang terpilih 


Tuesday, April 5, 2016

Anda sakit dada? Adakah ia teramat sakit sehingga anda tidak mampu untuk bernafas atau bergerak?

Elektrokardiografi (ECG) akan dilakukan untuk mengenal pasti punca sakit dada dan kategori penyakit jantung koronari.
Sila ambil peduli jika anda, ahli keluarga atau rakan anda mengalami sakit dada


Razif berumur sekitar awal 30-an. Beliau sedang bekerja shift selama 12 jam apabila beliau mula merasakan beberapa simptom seperti terasa senak yang tidak tertahan, sakit pada bahagian tengah dada seperti gajah yang duduk pada bahagian dada, sakit tersebut berlanjutan sehingga pada bahagian lengan kiri dan menurun kepada jari-jemari diikuti rasa sakit yang teruk pada rahang. Razif tahu akan simptom serangan jantung namun beliau cuba menafikannya kerana menyangka beliau masih muda.

Majikan Razif menelefon ambulans dan beliau terus dibawa ke hospital. Tiba di bahagian kecemasan beberapa penyiasatan dilakukan keatas Razif seperti:-
  • Electrocardiogram (ECG) 
  • Ujian darah 

Doktor memberitahu Razif bahawa beliau menderita penyakit Acute Myocardial Infarction (AMI), namun Razif menafikannya sehingga beliau meminta doktor untuk membuat kembali penyiasatan tersebut untuk “recheck” kerana bagi beliau pada umur sebegitu tidak patut beliau mengidapi AMI.

Doktor memberi Razif melihat keratan ECG tersebut sambil menerangkan kepadanyanya. Akhirnya Razif terpaksa menerima kenyataan. Rawatan akan segera dilakukan dan ketika kateter dimasukkan ke dalam jantung (Coronary Angiogram) doktor memberitahu Razif bahawa jantung beliau telah ada penyumbatan sebanyak 95%. 



(Artikel berkaitan : Apa itu Kaedah Angiogram )

Setelah melakukan pelbagai rawatan susulan akhirnya Razif mengakui bahawa “MEROKOK adalah PEMBUNUH NO 1 kerana hampir membunuh saya” kerana dulu beliau selalu menghisap rokok 15 – 30 batang sehari . Atas nasihat doktor, kini Razif telah berjaya berhenti merokok dan bersyukur mendapat rawatan awal "Akut Infarksi Miokardium"



Jika anda mengalami sakit dada selama lebih dari 10 minit semasa rehat, sila dapatkan pemeriksaan doktor dengan segera.


Apakah itu "Akut Infarksi Miokardium" (AMI)


Infark Miokard berlaku akibat tersekatnya aliran darah ke otot jantung yang menyebabkan kekurangan oksigen (iskemia) lalu sel-sel jantung menjadi mati (nekrosis miokard). Pesakit akan di diagnosis sebagai infarksi miokardium sekiranya secara klinikalnya pesakit mengalami salah satu atau lebih daripada simptom berikut :-

  • Sejarah sakit dada lebih daripada 20 minit 
  • Perubahan pada ECG 
  • Peningkatan tahap enzim kardiak

Sakit dada berpunca daripada masalah kardio-pulmonari adalah lebih serius.
Bila seseorang mengalami sakit dada atau mati mengejut, kebarangkalian besar ia berpunca daripada penyakit kardiovaskular atau jantung.


PUNCA?


  • Penyakit Jantung Koronari iaitu aterosclerosis dan arteriosclerosis
  • Faktor umur disebabkan oleh bebanan aktiviti ke atas jantung dan proses penuaan yang mengakibatkan otot menjadi longgar.
  • Faktor jantina di mana lebih cenderung terjadi kepada lelaki disebabkan oleh aktiviti aktiviti berat harian.
  • Sejarah keluarga iaitu hiperkolesterolemia dan hiperlipidemia.
  • Perokok tegar yang mengakibatkan pengurangan oksigen ke jantung, 
  • Hipertensi yang melemahkan dinding arteri 
  • Kekurangan aktiviti fizikal yang melambatkan peredaran darah dan ini menyebahkan keadaan aterosklerosis dan arteriosklerosis.
  • Stres merosakkan salur darah.
  • Obesiti yang diakibatkan oleh makanan lemak yang mengandungi banyak kolesterol. 
  • Diabetes mellitus disebabkan pengambilan makanan tidak sihat yang mengandungi terlalu banyak gula dan kolesterol.
Sila ambil peduli jika anda, ahli keluarga atau rakan anda mengalami sakit dada. Bertindaklah sewajarnya kerana anda mampu menyelamatkan nyawa anda sendiri dan mereka yang tersayang